Saturday, 07 November 2015 19:56

Tilbakeblikk på sesongen 2015...

I denne artikkelen ser vi tilbake på sesongen 2015. En sesong som toppet seg med Midnattsolløpet i Bodø hvor klubben var godt  representert. Turen til og fra Bodø ble en opplevelse som noen tenker tilbake på med blandede følelser...

 

 

Rapport fra sesongen 2015

 

20-22.febr.      Primustreff                             Ulsvågskaret. 30-års jubileum

14.   mars       Landsmøte LMK                 Scandic Oslo Airport Hotell, Ravinevegen 15,Gardermoen. 

17.-19 aprilVeteran snøskutertreff    Langfjord, Alta Veterankjøretøy Forening

17. mai           Sesongåpning med finbilparkering i Storslett sentrum.

22-24.mai        Norgesløpet                            Gammelbilens Venner Start i Sauda

6. juniNasjonal Motordag

6.-7  juni         To-hjuls løp                            Vesterålen/Tempokl./ Nostalgi-Motormus.

19-21 juni       Reisatreffet 2015                              Nord-Troms Motorhistoriske

26–28.juni       Rally Lofast                           Gullesfjord Camping

4.juli   Veterankjøretøyenes Dag    Storgata Tromsø

7-9.  aug.        Midnattsolløpet 2015                       Salten Motorhistoriske Forening

22. aug.           Skattøratreffet                                   Autovis Tromsø

4-6.sept           Lofottreffet                            Leknes

12-20.sept.Kulturminnedagene                     Tema: Nabolag; mennesker, kulturminner og historie

November       Snøskuterutstilling                 Innendørs Alta

Slik så Aktivitetskalender 2015 ut, og enda er ikke alle arrangementene kommet på lista. Ut i fra dette må en vel si at veterankjøretøyhobbyen i Nord-Norge er på et relativt aktivt nivå.

Hvor mye av dette har så våre medlemmer deltatt på ? Svaret må bli ”noe”, og noe vil si de arrangementene som er skrevet med fet skrift. Jeg skal i det følgende forsøke å gi en beskrivelse av de arrangementene som vi har deltatt på og litt av de opplevelsene som vi har hatt i den forbindelse. I tillegg er det en del lokale arrangementer som ikke er med på denne lista, men som jeg vil si litt om.

 

Landsmøtet LMK på Gardermoen, 14. mars. Dette er et viktig møte for oss å delta på, iom. at det er klubbene som eier LMK og driver denne organisasjonen. Se www.lmk.no Hvert eneste år siden vår klubb ble startet i 2007, har vi deltatt med to delegater på landsmøte. I år var det Torbjørn og Tor-Erik som var våre delegater. På dette møtet hadde deltakerne fra Nord-Norge gått sammen og fremmet Merethe Larsen fra Harstad som nytt medlem i styret etter at Alf Hansen hadde sagt fra seg gjenvalg. Merethe ble valgt inn i styret enstemmig. Det er veldig lurt å jobbe sammen med andre når en vil noe

.

 

Sesongåpning 17. mai…med finbilparkering i Storslett sentrum, som etter hvert er blitt en årlig tradisjon. Totalt stilte 5 veteraner på parkeringa framfor Imo-bygget. Vi ble helt klart lagt merke til og mange kom for å ta kjøredoningene i nærmere øyesyn.

 

 

Nasjonal Motordag er fast ca. 6. juni hvert år. Denne dagen er det meningen at vi skal ut i trafikken for å vise våre kjøretøy for publikum. Menge steder er det i tillegg arrangement rundt dette. Vi i NTMH hadde denne gang ikke noe spesielt opplegg, annet enn at vi oppfordret våre medlemmer til å ta sine kjøretøy ut i trafikken denne dagen, og mange av oss gjorde nettopp det. Resultatet er masse respons fra publikum når en stanser og parkerer for kortere eller litt lengre tid.

 

 

Reisatreffet 2015 ble i år arrangert helga 19. – 21. juni. Arrangementet var, som i fjor, lagt til området rundt Kronebutikken i Sørkjosen. Totalt deltok drøye 30 kjøretøy. Kjøretøyene kom fra Alta, Finnsnes og Tromsø, i tillegg til de fra vår egen klubb. Treffet åpnet fredag og i tråd med programmet så ble det sosiale aktiviteter på fredagskvelden. Kronebutikken kunne by på god mat og alle rettigheter, så det var ingen som led direkte nød ;-) . Lørdag var det kjøretur med parkering i Storslett sentrum. Mens det senere på ettermiddagen var aktiviteter på treffområdet. Alle koste seg i det gode været og vi fikk også denne gangen mye skryt for et godt arrangement. Søndags formiddag var det oppbrudd for de fleste, for å ta fatt på heimvegen.

 

Veterankjøretøyenes Dag i Storgata i Tromsø er etter hvert blitt et fast innslag i tilbudet til oss som driver med veterankjøretøy. I år var arrangementet lagt til lørdag 4. juli. Denne gangen var vi representert med 3 kjøretøy, en PV, en Citroe`n og en Mercedes.

Kjækan Marked ble arrangert lørdag 1. august. På bakgrunn av tidligere deltakelse ble vi denne gangen kontaktet og innstendig bedt om å komme bortover med veteranbilene våre. De ville så gjerne at vi skulle sette litt ekstra preg på markedet. Vi var da 6 kjøretøy som startet turen til Kjækan. Ikke akkurat det beste været, regn og overskyet, men på Kjækan var det brukbart. Arrangementet var både flott og trivelig, og vi ønsker å bidra med deltakelse neste årene også. Her trives vi sammen med masse trivelige folk.

Midnattsolløpet 2015, som er hovedtreffet for oss i Nord-Norge og som arrangeres hvert 3. år, var denne gangen lagt til Bodø.

Kjøreturen sørover til Bodø var planlagt lang tid i forveien. I alt 12-14 kjøretøy var påmeldt til denne turen, men av forskjellige årsaker var vi totalt 10 kjøretøy som startet fra Storslett, torsdag 6. august, kl. 10.00. Dette var en kjøretur på ca. 630 km, en vei, og med gamle biler er det mye som kan skje underveis. Planen var at vi skulle kjøre til Ulvsvåg, der vi hadde bestilt hytter for overnatting, og de fleste nådde dette målet i hht. kjøreplanen. For andre ble det for eksempel bilbergning fra Skibotn og hjem igjen. Men, når en har et annet kjøretøy som bare står og venter på å bli brukt, ja så er det bare å starte hjemmefra på nytt. De andre lå nå langt foran, og nådde Ulvsvåg i hht. planen, mens vi som måtte bytte kjøretøy nådde fram ca. kl 01.00, i et øsende pøsende regnvær og mørke.

Slike opplevelser setter imidlertid en ekstra spiss på gammelbilhobbyen. På Ulvsvåg traff vi mange fra de andre klubbene nordaførr og dette ble en trivelig opplevelse.

Fredagen startet 40 – 50 kjøretøy i kolonne videre til Fauske for påfyll av drivstoff, før ferden fortsatte de siste milene inn mot Bodø og Midnattsolløpet 2015.

Treffområdet var rundt Flymuseet og her var det også muligheter for telting/camping, mens andre igjen foretrakk hytter eller hotell.

Totalt var det visstnok i overkant av 120 kjøretøy påmeldt og i følge programmet var det lagt opp til ”midnattsolløp” på lørdagen, med festmiddag om kvelden. Arrangementet var ok, og de fleste av oss traff gamle kjente og stiftet også ny bekjentskaper. Søndagen var det imidlertid hjemreise. Noen kjørte i ett hele veien hjem, mens andre overnattet på Ballangen Camping.

Dette ble en tur med mange komplikasjoner, bl.a.: mistet eksosanlegg, motorproblemer som gjorde det nødvendig med sleping til Alta, startvansker, lagerbrekkasje x 2 +++++. Men på tross av dette var nok alle enige om at dette hadde vært en kjempetur !!! – og en kjempeopplevelse !!

!

Lokale arrangement:

Garasjetreff hos Vidar Viken, onsdag 11. juni. Vi var 7 biler som kjørte utover til Vidar for et trivelig garasjetreff. Han har nok klubbens flotteste garasje med plass for både utstillingsbiler, sosiale aktiviteter og ikke minst restaurering av nye prosjekter. I garasjen fant vi 2 stk strøkne VW bobler + en strøken VW-buggy, og under restaurering hadde han en VW-buss T1. Det må også nevnes at kona hadde bakt masse kaker, så samtlige gomlet kaker og drakk masse kaffe, mens vi koset oss i garasjen. Tusen takk til Vidar og kona, som ønsket oss tilbake ved en senere anledning når prosjektet T1 nærmer seg slutten.

Sommerbåten til NRK med anløp på Havnnes, onsdag 25. juni. Vi var ønsket over ”soinne”, men bare to biler deltok. Vanskelig med deltakelse midt i uka da de fleste er på jobb eller opptatt på annet hold.

Klubbkveld: Som avslutning på årets sesong, inviterte NTMH til klubbkveld ”På Taket Kafe” i Sørkjosen, fredag 6. november. Styret var av den formening at dette kunne være en passende måte å treffes på for å oppsummere sesongen. Imidlertid var responsen fra medlemmene dårlig, så arrangementet måtte avlyses. Kanskje vil responsen være bedre neste gang vi inviterer til klubbkveld.

 

 

 

 

Last modified on Saturday, 07 November 2015 20:26

Følg oss på:

 

Aktiviteter i nord
Se hva som skjer i løpet av året!

 

 

 

© 2014 ntmh.no - post@ntmh.no