MIDNATTSOLLØPET 2015

 Bodø 2015

Årets høydepunkt for veterankjøretøy bevegelsen i Nord Norge foregår i Bodø 7.-9.august 2015. Treffet arrangeres bare hvert 3.år og er dermed veldig eksklusivt. Forrige gang var det klubben vår som sto som arrangør. Denne gangen planlegger mange av oss å kjøre til Bodø for å delta på årets treff. Siste nytt fra arrangøren finner du på linken nederst i denne artikkelen

Planen så langt er at vi skal kjøre torsdag 6.august fra Nord Troms og overnatte på Ballangen Camping. Foreløpig er det 10 påmeldte fra vår klubb, men vi håper selvsagt at mange flere går inn på arrangørerenes hjemmeside og melder seg på. Vi undersøker nå om deltakere fra klubbene i Finnmark er interessert i og kjøre sammen med oss. Kanskje Midt Troms og Tromsø klubbene også slutter seg til oss, det hadde vært gøy å komme i stort følge til Bodø. Selv om vi er veteraner så gleder vi oss som barn til denne turen og ikke minst treffet i Bodø. Frist for påmelding er 1.juni så det nærmer seg. Arrangørene rapporterer om god påmelding og har passert 100 for lengst

 Ved å trykke på denne linken kan du lese mer om treffet : http://saltenmotorhistorisk.info/

 

 

 

 

 

Midnattsolløpet 2012    –   Hele Nord-Norges veterankjøretøytreff

For andre gang i historien går en samlet veterankjøretøybevegelse i Nord-Norge sammen om et felles landsdelstreff for veterankjøretøyer. Denne gangen er stedet Storslett, kommunesenteret i Nordreisa kommune i Nord-Troms og tidspunktet er 10. – 12. august. Også denne gangen vil vi vise fram andre og beslektede kulturminner. Vi legger opp til et familievennlig opplegg, hvor alle deltakerne skal føle seg hjemme og ha det gøy.

Treffområdet vil være Nord-Troms Videregående skole, der innvendig og utvendig areal tas i bruk. Inne på skolen finner vi kantine der både middag og lunsj blir å få kjøpt. Videre finnes dusj og toalettanlegg, og for de aller minste vil skolens gymsal stå til disposisjon for lek og moro, alt under kyndig veiledning og tilsyn.
 
På et spesielt avgrenset område av utearealet vil det etableres en fargerik historisk campingplass, der vi håper riktig mange vil slå seg ned. Resten av utearealene brukes til parkering, noen salgsboder og grilltelt.
 
Fredagskvelden inviterer vi deltakerne inn i kinosalen som ligger i idrettshallen like ved treffområdet. Her viser vi den gamle spillefilmen ”Sønner av Norge kjøper Bil”, som handler om epoken da bilsalget ble frigitt, dvs. 1950 og 60 årene.
 

Lørdag skal vi ut på veiene i Nord-Troms og her vil det være flere alternativer både av kortere og lengre varighet.

Tur I:  Vi kjører til kystbyen Skjervøy, en tur på ca. 10 mil tur/retur. 

Tur II: Vi kjører over til Rotsund, der vi parkerer og tar ferga over til Havnnes. Kjørelengde ca. 5 mil tur/retur. 

Tur III. Er en busstur opp til Bilto i Reisadalen og så videre med elvebåt. En busstur på ca. 8 mil tur/retur, inklusive elvebåtturen, vil ta ca 6 timer og ha en pris på ca 700kr/person.

Tur IV: For de som mener å ha kjørt nok, vil lørdagen kunne brukes i Storslett sentrum. Her tilbyr vi korte elvebåt-turer fra Halti Nasjonalparksenter. 

Deltakelse på de alternative turene vil vi komme tilbake til etter påmelding.
Lørdagskvelden er viet sosialt samvær, og vi jobber med å få til et historisk foredrag av Arne-Tinus Aune Austad, mannen bak bilhistoriske bøker som ”Jeg ruller” og ”Historisk kjøretur”.|
 

Påmeldingsfrist: Forlenget til 20.juli !!!!

Påmelding til: http://www.arrangeit.no/paamelding.php?id=589   (dersom du plages med at ikke linken er aktiv så kopier den inn på nettleseren)
Maks antall er 250 kjøretøyer
Andre og mer detaljerte opplysninger på www.ntmh.no

Påmeldingsgebyr kr. 300,- pr. kjøretøy som betales inn til kto.nr. 4740 12 94 704 .
For kjøretøy nr. 2 osv. kr. 100,- pr. stk. Ingen avgift for veterancamp osv.

PÅMELDINGSGEBYR ETTER 20.JULI ER KR. 400,-

 

Velkommen !

 

 

 

BESKRIVELSE AV DE ENKELTE KJØRERUTENE :

Handelstedet Havnnes

Velkommen til Havnnes Handelssted!
Tørrfisk er Norges eldste eksportartikkel. Fortsatt populær i mange land.

Tørrfisk er vikingmat - rik på proteiner og god til alt.

  • Havnnes ligger på Uløya i Nordreisa Kommune.
  • Om vinteren bor det ca 55 personer her, om sommeren litt flere.
  • Steinalderfunn viser at det har vært bosetting her i ca 6000 år. Det er funnet kniver, spydodder, økser og fiskesøkker som viser at Havnnes tidlig har vært fast boplass.
  • Havnnes er en perle i Nord-Norge, man ser det grønne og frodige møte det ville, vakre og ufruktbare.
  • Havnnes kan også smykke seg med prisen Årets Kulturlandskap i Troms i 2004.

Dette er en kjøretur på ca 22 km hver vei over Reisafjellet til Rotsund. Her setter vi bilene igjen og tar ferga over til Havnnes. Turen tar 10 minutter. På Havnnes blir vi motta av familien Giæver som vil fortelle om stedet

Kystbyen Skjervøy

Dette er en kjøretur på ca 50 km hver vei fra Storslett. Turen går over Reisafjellet til Langslett veikryss. Her tar vi av på RV 866, etter  å ha kjørt ca 6 km passerer vi  Bakkeby. Bakkeby var godt kjent for sine båtbyggerier i hele forrige århundre. Ennå i dag er de en av de få plassene en kan få reparert fiskebåter av tre. Dagens eier av Olsens verft er 3.generasjon eiere på verftet som ble grunnlagt i 1920. Etter å ha kommet til Hamneidet, en kjøretur på 11 km  fra Bakkeby, så kommer en til den undersjøiske tunellen som knytter Skjervøy kommune til fastlandet og ble åpnet i 1991.

 

Reisadalen

Reisadalen er et dalføre i Nordreisa kommune i Nord-Troms. Dalen begynner innerst i Reisafjorden, og går i sørøstlig retning mot den sørvestligste delen av Finnmarksvidda. Gjennom hele dalføret renner Reisaelva, som dalen er oppkalt etter.Den nedre delen av dalen er bred og åpen med store jordbruksområder, lyngmoer, og store strekninger med bjørk- og furuskog. Fra Bilto og opp til Imofossen har dalen imidlertid karakter av et trangt gjel med stupbratte sider. Fra øst stuper den 269 meter høye Mollisfossen ned i dalen. I øvre del av Reisadalen ligger Reisa nasjonalpark.

Dette blir en ren opplevelsestur hvor en tenker å dra med buss fra Storslett til Saraelv. Her går en i elvebåter og drar oppover dalen. Avhengig av vannstand får en se hvor langt det er praktisk å dra. I beste fall så vil en dra helt opp til Mollisfossen, normalt en tur på 1 time ved bra vannstand i elva. Samlet tidsbruk på en slik tur vil være 5-6 timer. En elvebåttur til Mollisfossen vil normalt koste 6-700kr pr person.

 

 

Følg oss på:

 

Aktiviteter i nord
Se hva som skjer i løpet av året!

 

 

 

© 2014 ntmh.no - post@ntmh.no